Deze website is bedoeld voor mensen in Nederland die meer willen weten over inflammatoire darmziekten. Woont u niet in Nederland? Selecteer dan de naam van uw land om de website voor inwoners van uw land te openen.
Deze website is bedoeld voor mensen in Nederland die meer willen weten over inflammatoire darmziekten. Woont u niet in Nederland? Selecteer dan de naam van uw land om de website voor inwoners van uw land te openen. Selecteer de naam van uw land

IBD en u

U kunt zelf op verschillende manieren bijdragen aan de aanpak van uw IBD, namelijk door:

  • dagelijks proactief bezig te zijn met uw gezondheid;
  • te weten wanneer u wat moet doen om uw algehele gezondheid zo goed mogelijk te houden;
  • u te houden aan uw behandelplan en trouw uw geneesmiddelen te blijven gebruiken;
  • het te laten weten als u zich zorgen maakt of als zich problemen voordoen;
  • uw geneesmiddelen volgens het voorschrift van uw arts te blijven gebruiken (ook als u zich op dat moment prima voelt). Trouw gebruik van uw onderhoudsmedicatie kan de kans op opvlammingen namelijk aanzienlijk verkleinen, en ervoor zorgen dat u langer symptoomvrij blijft en zich langer goed blijft voelen.

Blijf positief: inflammatoire darmziekte (IBD) mag dan wel een ernstige chronische aandoening zijn, maar de meeste mensen met IBD kunnen gewoon een prettig en productief bestaan leiden.

Hoewel uw leven er grotendeels normaal uit zal zien, zullen er ook momenten zijn waarop u uw gezondheid echt op de eerste plaats moet zetten. Als u zelf actief betrokken blijft bij de aanpak van uw ziekte, zult u beter kunnen omgaan met de gevolgen die IBD af en toe voor uw dagelijks leven zal hebben.

Wat moet ik weten?

Meer inzicht krijgen in uw aandoening is de eerste stap om uw IBD te kunnen aanpakken. Verzamel uitgebreide, betrouwbare informatie om zo veel mogelijk over IBD te weten te komen.

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat IBD is, maar ook om te weten wat het juist niet is. Als u veel van IBD afweet, kunt u beter inschatten of symptomen die u hebt met uw IBD te maken hebben. Ook weet u dan dat het niet uw schuld is dat u aan IBD lijdt (al kunt u de symptomen wel verminderen door bepaalde dingen te doen of juist te laten).

De beste manier om met uw IBD om te gaan, is ervoor te zorgen dat de klachten onder controle blijven. En de beste manier om uw klachten onder controle te houden, is het trouw blijven gebruiken van uw geneesmiddelen en het op bepaalde punten aanpassen van uw leefstijl.

BEOORDEEL DEZE PAGINA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Gemiddeld: 2.00 (1 stemmen)

Feedback