Deze website is bedoeld voor mensen in Nederland die meer willen weten over inflammatoire darmziekten. Woont u niet in Nederland? Selecteer dan de naam van uw land om de website voor inwoners van uw land te openen.
Deze website is bedoeld voor mensen in Nederland die meer willen weten over inflammatoire darmziekten. Woont u niet in Nederland? Selecteer dan de naam van uw land om de website voor inwoners van uw land te openen. Selecteer de naam van uw land

Ongerust over darmklachten?

Onder darm- en spijsverteringsproblemen vallen onder andere de volgende symptomen:

  • moeilijke stoelgang;
  • diarree;
  • een opgeblazen gevoel;
  • buikpijn;
  • bloed bij de ontlasting.
  • veel mensen vinden deze symptomen gênant. Misschien bent u door deze klachten bang dat er wat mis is met u.

Het is belangrijk om te onthouden dat darmklachten uiteenlopende oorzaken kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan voedselvergiftiging, het prikkelbaredarmsyndroom en inflammatoire darmziekten (IBD). Misschien denkt u meteen het ergste als u zulke klachten krijgt, maar bij de meeste mensen blijkt de echte oorzaak gelukkig minder ernstig te zijn dan waar ze zelf aan dachten!
Uiteraard is een arts raadplegen altijd de beste manier om te achterhalen wat er aan de hand is en wat eraan gedaan kan worden.

In de tussentijd kunt u met onze IBD-symptoomchecker eenvoudig nagaan of uw darmklachten (of die van uw partner/vriend/familielid) mogelijk door IBD veroorzaakt zijn. De resultaten kunt u als PDF-bestand ontvangen, zodat u deze aan uw arts kunt laten zien.

BEOORDEEL DEZE PAGINA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Gemiddeld: 4.75 (12 stemmen)

Feedback