Deze website is bedoeld voor mensen in Nederland die meer willen weten over inflammatoire darmziekten. Woont u niet in Nederland? Selecteer dan de naam van uw land om de website voor inwoners van uw land te openen.
Deze website is bedoeld voor mensen in Nederland die meer willen weten over inflammatoire darmziekten. Woont u niet in Nederland? Selecteer dan de naam van uw land om de website voor inwoners van uw land te openen. Selecteer de naam van uw land

Wat is een ontsteking?

De medische term ‘ontsteking’ verwijst naar de reactie van het lichaam op irritatie, letsel of infectie. Een ontstekingsreactie is een normale beschermingsreactie op infecties (bijvoorbeeld van bacteriën en virussen), antigenen (lichaamsvreemde stoffen) of op weefselbeschadigingen. Normaal gesproken bevordert een ontstekingsproces genezing, maar als een ontstekingsreactie ongecontroleerd verloopt of niet op het gewenste moment ophoudt, kan hierdoor juist schade ontstaan.

Een ontsteking wordt gekenmerkt door:

  • zwelling;
  • roodheid;
  • warm worden van het betreffende weefsel.

Bij een ontstekingsreactie in de darmen kunnen pus en slijm worden gevormd, en bloedingen, zweren en pijnklachten ontstaan.

BEOORDEEL DEZE PAGINA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Gemiddeld: 0.00 (0 stemmen)

Feedback